Termeni si conditii 

Folosirea site-ului benati.ro si plasarea unei cereri pe acesta implica acceptarea termenilor si conditiilor redactati expres si exclusiv in pagina web benati.ro. 

Benati srl poate modifica oricand aceste prevederi, fara o notificare prealabila. Cea mai recenta versiune poate fi gasita online numai accesand pagina “Termeni si conditii” afisata pe site-ul www.benati.ro.

Aceasta sectiune reprezinta reglementarea juridica contractuala a relatiei dintre parti (comerciant si consumator). Potrivit art. 1270 din Noul Cod Civil, contractul valabil incheiat are putere de lege intre partile contractante.

Vizitatorii vor avea acces permanent la Termenii si Conditiile pentru utilizarea site-ului pentru a le putea consulta in orice moment.

Intimitatea persoanelor care ne vizitează pagina web este una dintre prioritățile noastre. De aceea, am făcut tot ceea ce este posibil pentru a ne asigura că datele cu caracter personal la care avem acces sunt procesate într-o manieră care asigură confidențialitatea, conform cerințelor legilor în vigoare. Putem confirma că în conformitate cu restricțiile legale, nu vom comercializa sau pune la dispoziția terților orice date cu caracter personal care au fost colectate, fără a avea în prealabil acordul părților implicate. Prin vizitarea siteului web www.benati.ro utilizatorul acceptă fără echivoc termenii şi condițiile de mai jos: 

Cadrul normativ
Site-ul web detinut de Benati srl se supune legislatiei romane in vigoare, relatia dintre parti fiind guvernata de urmatoarele acte normative:

• OG nr. 21/1992 privind protectia consumatorilor;

• OUG nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii;

• Legea nr. 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comerciantilor in relatia cu consumatorii si armonizarea reglementarilor cu legislatia europeana privind protectia consumatorilor;

Legea 365/2002 privind comertul electronic.

Informatii privind proprietarul si administratorul
Site-ul web www.benati.ro este detinut si administrat direct de catre Benati srl si are sediul social inregistrat la adresa: Sat Betesti nr. 10, localitatea Cristuru Secuiesc, judet Harghita

Numarul de Inregistrare la Registrul Comertului este J19/6/2000

Codul unic de Inregistrare este RO 12612348

Site-ul comercializeaza produse doar pe teritoriul Romaniei.

Societatea Benati srl realizeaza activitatea de prezentare online a serviciilor prin site-ul www.benati.ro, fiind unica proprietate online pe care o detine si prin care desfasoara acte de comert si prezentare a serviciilor. Orice alte asocieri sau prezentarea fara drept a datelor societatii nu angajeaza in niciun fel Benati srl fata de nicio persoana fizica sau juridica.

Acceptarea conditiilor de utilizare
Utilizarea site-ului Benati.ro, logarea cat si accesul la serviciile oferite reprezinta o acceptare din partea consumatorului a termenilor si conditiilor detaliate mai jos, cu toate consecintele care decurg din acceptarea acestora.

In situatia in care consumatorul nu este de acord cu aceste conditii, solicitam refuzarea in a folosi site-ul nostru de internet sau plasarea vreunei comenzi. Benati srl isi rezerva dreptul de a actualiza si/sau revizui Termenii si Conditiile afisate pe site-ul www.benati.ro in orice moment fara o notificare prealabila. Avand acest argument la baza, solicitam consumatorilor sa urmareasca in mod periodic eventualele modificari, cel putin inainte de a plasa o comanda. O cauza principala a posibilelor modificari este acela al actualizarii constante al legislatiei nationale incidente comertului online si a prelucrarii datelor cu caracter personal. 

Scopul informațiilor publicate 

Informațiile aflate pe siteul benati.ro nu constituie o ofertă comercială din punct de vedere al prevederilor Codului Civil sau al legilor comerciale. 

Benati srl nu poate fi tras la răspundere pentru posibilele diferențe între culorile reale ale produselor şi imaginile prezentate prin intermediul paginii web benati.ro sau prin intermediul materialelor printate.

Reglementări asociate cu securitatea informației 

Principiile asociate cu menținerea confidențialității informației pot fi modificate oricand fără a notifica în prealabil Utilizatorul. Totuşi, orice modificări vor ține cont de prevederile legilor în vigoare şi vor fi publicate pe pagina web.

Drepturile de autor
Informatiile publicate pe site-ul www.benati.ro apartin Benati srl, prin urmare, aceste informatii nu pot fi publicate, transmise, copiate prin orice metoda fara acordul scris acordat in prealabil al reprezentantului legal al societatii Benati srl care administreaza site-ul. Nerespectarea acestor conditii se pedepseste conform legii Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe aflata in vigoare. Orice incalcare a drepturilor de autor poate fi sesizata pe adresa de mail office@benati.ro.

 Incheierea contractului

Odata cu inregistrarea unei cereri pe site-ul www.benati.ro, Utilizatorul este de acord cu modalitatea de comunicare folosita de societatea Benati srl, respectiv prin telefon sau email. Incheierea contractului are loc numai in momentul emiterii facturii fiscale si nu la lansarea cererii sau emiterii confirmarii automate de primire a acestei cereri. Emiterea automata a confirmarii de primire a comenzii nu echivaleaza cu incheierea contractului intre vanzator si cumparator.

Dupa plasarea oricarei solicitari online sau prin email, pentru motive justificate, vanzatorul isi rezerva dreptul de a anula comanda consumatorului/cumparatorului/utilizatorului fara o notificare prealabila. Totodata, ne rezervam dreptul de a modifica cantitatea produselor din orice cerere, in functie de disponibilitatea acestora in stoc.

Ofertele si preturile afisate pe site-ul www.benati.ro sunt valabile atat timp cat raman active (vizibile) online. Preturile pot varia in functie de politica comerciala a Benati srl. 

Produsele sunt disponibile in limita stocului stabilit de Benati srl.

Limitare raspundere
Benati srl realizeaza activitatea de prezentare online exclusiv prin site-ul www.benati.ro, fiind unica proprietate online pe care o detine si prin care desfasoara acte de prezentare si comunicare publica cu consumatorii. Orice alte asocieri sau prezentarea fara drept a datelor societatii nu angajeaza in niciun fel Benati srl fata de nicio persoana fizica sau juridica. Nu ne asumam raspunderea pentru modificarea, suspendarea sau intreruperea site-ului www.benati.ro, in totalitate sau partial. Site-ul www.benati.ro este gazduit online de catre societatea  ROMARG srl. 

Anulare comanda
Benati srl
nu isi asuma responsabilitatea pentru greselile de tiparire sau afisare referitor la preturile, caracteristicile sau imaginile produselor.

In cazul in care o comanda nu poate fi onorata din cauza unor astfel de erori, Benati srl isi rezerva dreptul de a anula comanda respectiva fara o notificare prealabila.

Benati srl face toate eforturile in a furniza informatii corecte despre pretul si caracteristicile produselor. Este posibil ca unele preturi sa fie eronate.

Benati srl isi rezerva dreptul de a anula comanda, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti una fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, in urmatoarele situatii:

• serviciile nu se mai afla in gama prestata de Benati srl;

• datele furnizate de catre Cumparator sunt incomplete si/sau incorecte;

• Cumparatorul nu este de acord cu modalitatea de transport pusa la dispozitie de catre Benati srl

Preturile produselor sunt calculate personalizat, in functie de solicitarea transmisa catre Benati srl Preturile ofertate catre client nu includ taxe de transport. Aceste taxe vor fi trecute in pretul final.

Benati srl foloseste si serviciile de transport ale altor companii.

Responsabilitatea pentru aceste servicii de transport revine integral firmelor prestatoare de servicii. Este responsabilitatea utilizatorului ca inainte de acceptarea utilizarii acestor servicii sa cunoasca si sa accepte termenii si conditiile serviciilor de transport.

Protectia datelor
Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, site-ul www.Benati.ro administrat de Benati srl, are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care consumatorul le furnizeaza online sau telefonic.

Scopul colectarii datelor personale este utilizarea lor in vederea facturarii produselor comandate.

Consumatorul este obligat sa furnizeze datele reale, acestea fiind necesare pentru crearea facturii pentru produsele comandate, confom Codului Fiscal. Refuzul transmiterii datelor sau furnizarea datelor gresite determina dreptul Benati srl de a anula comanda, fiind considerata fictiva.

Informatiile inregistrate sunt destinate utilizarii de catre operator in scopul livrarii produselor si sunt sunt comunicate numai de catre consumatorul care plaseaza o solicitare de pe site-ul www.benati.ro. Conform Legii nr. 677/2001, consumatorul beneficiaza de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a se adresa justitiei. Totodata, consumatorul are dreptul de a se opune prelucrarii datelor personale care il privesc si de a solicita stergerea datelor. Daca unele din datele transmise sunt incorecte, va rugam sa ne informati cat mai curand posibil. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa la office@benati.ro 

Politica privind protectia datelor cu caracter personal

Noua lege a Uniunii Europene referitoare la protecția datelor cu caracter personal, GDPR (“General Data Protection Regulation”) a intrat în vigoare pe 25 Mai 2016, dar va începe să-și producă efectele începând cu 25 Mai 2018.

Protecția datelor dumneavoastră cu caracter personal este importantă pentru noi, prin urmare, acordăm o atenție deosebită protejării vieții private a vizitatorilor care accesează site-ul benati.ro, precum și a celor ale căror date cu caracter personal ne-au fost furnizate de o terță parte, sau la care am avut acces dintr-o altă sursă, în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din data de 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date (denumit în continuare “GDPR”).

PPD explică practicile Benati srl referitoare la aplicarea prevederilor GDPR, precum și drepturile de care beneficiați cu privire la modul în care informațiile dumneavoastră sunt prelucrate de către Benati srl.

Prelucrarea datelor cu caracter personal efectuată de Benati srl se va realiza întotdeauna în conformitate cu prevederile GDPR, precum și cu reglementările privind protecția datelor cu caracter personal, specifice fiecărei țări în care Benati srl operează.

Prin PPD, Benati srl dorește să informeze persoanele vizate cu privire la natura datelor cu caracter personal pe care le colectăm și le procesăm, precum și cu privire la scopurile prelucrării. În plus, persoanele vizate sunt informate prin intermediul PPD și cu privire la drepturile de care beneficiază.

Colectarea, utilizarea şi siguranța datelor 

Datele brute referitoare la vizitele pe site-ul nostru, împreună cu alte informații referitoare la site, care nu permit identificarea Utilizatorilor, vor fi utilizate exclusiv în scopul îmbunătățirii calității şi optimizării performațelor siteului nostru. 

Întregul conținut al siteului nostru este disponibil publicului. Acest lucru înseamnă că nu există obligația de a înregistra sau de a pune la dispoziție date cu caracter personal. În anumite circumstanțe (concursuri, cereri, chestionare), poate exista necesitatea oferirii de către Utilizator a unor date cu caracter personal (nume, adresă, email, telefon). Aceste date vor fi procesate doar cu acordul Utilizatorului. 

Vom păstra şi procesa datele cu caracter personal puse la dispoziție de către Utilizator, în concordanță cu acordul oferit de către Utilizator şi cu legea referitoare la protecția datelor cu caracter personal, Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date (publicata in Monitorul Oficial nr. 790 din 12 decembrie 2001).

Ce sunt datele cu caracter personal ?

„Date personale” înseamnă orice informație sau informații care vă pot identifica direct (de exemplu, numele dumneavoastră) sau indirect (de exemplu, prin intermediul datelor pseudonime, cum ar fi un număr de identificare unic). Aceasta înseamnă că datele personale includ lucruri precum adresa de e-mail, domiciliul, telefonul mobil, numele de utilizator, fotografiile de profil, preferințele personale și obiceiurile de cumpărături, conținutul generat de utilizatori, informațiile financiare și informațiile privind situația financiară. Acesta ar putea include și identificatori numerici unici, cum ar fi adresa IP a computerului dumneavoastră sau adresa MAC a dispozitivului dumneavoastră mobil, precum și modulele cookie.

Ce inseamna prelucrarea datelor cu caracter personal ?

“Prelucrarea” înseamnă orice operațiune sau set de operațiuni efectuate asupra datelor cu caracter personal sau asupra seturilor de date cu caracter personal, cu sau fără utilizarea de mijloace automatizate, cum ar fi colectarea, înregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea prin transmitere, diseminarea sau punerea la dispoziție în orice alt mod, alinierea sau combinarea, restricționarea, ștergerea sau distrugerea.

Care sunt datele dumneavoastra cu caracter personal pe care le prelucram ? 

Datele dvs. cu caracter personal care vor fi prelucrate sunt următoarele: nume, prenume, adresă de e-mail, adresa IP.

Principii privind prelucrarea datelor

Benati srl se obligă să respecte principiile de protecție a datelor cu caracter personal (denumite în continuare „Principiile”) prevăzute de GDPR, pentru a se asigura că toate datele sunt:

1. Prelucrate în mod corect, legal și transparent;

2. Colectate în scopuri specificate, explicite și legitime;

3. Adecvate, relevante și limitate în raport cu scopurile pentru care sunt prelucrate;

4. Corecte și actualizate;

5. Păstrate într-o formă care nu permite identificarea persoanelor vizate mai mult timp decât este necesar în raport de scopul prelucrării;

6. Procesate în conformitate cu drepturile persoanei vizate, într-un mod care să asigure o securitate adecvată a prelucrării, astfel încât datele să fie integre, confidențiale și disponibile.

Temeiul si scopurile prelucrarii datelor cu caracter personal

1. În scopul încheierii și executării contractelor – Conform art. 6 alin. 1 lit. b) din GDPR, pot fi prelucrate date personale în scopul încheierii sau executării contractului. Pentru a putea să vă oferim produsele și serviciile noastre, este nevoie să prelucrăm date cu caracter personal care vă aparțin.

2. În scopul îndeplinirii unor obligații legale – Conform art. 6 alin. 1 lit. c) din GDPR, pot fi prelucrate date personale în scopul îndeplinirii unor obligații legale. Solicităm o serie de date personale, inclusiv, în anumite situații, codul numeric personal, în scopul de a ne îndeplini obligațiile impuse de către autoritățile fiscale în legătură cu facturarea și raportările către autoritățile fiscale.

3. În scop de marketing – Conform art. 6 alin. 1 lit. a) din GDPR, pot fi prelucrate date personale dacă persoana vizată și-a dat consimțământul pentru prelucrarea datelor sale cu caracter personal pentru unul sau mai multe scopuri specifice. Astfel, în anumite situații, datele dumneavoastră cu caracter personal vor fi utilizate cu scopul de a vă transmite mesaje de marketing, oferte, știri, viitoare campanii, invitații la diverse evenimente.

Procesarea formularului de contact

Benati srl va folosi informațiile pe care le furnizați în secțiunea corespunzătoare de contact, existentă pe site, exclusiv cu scopul de a procesa solicitarea dumneavoastră.

Prin furnizarea oricăror date cu caracter personal prin intermediul site-ului benati.ro, înțelegeți și sunteți de acord că datele dumneavoastră vor fi prelucrate în conformitate cu prevederile PPD a Benati srl.

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că pentru a putea procesa solicitările dumneavoastră transmise în secțiunea de contact a site-ului, este posibil ca, în anumite circumstanțe, să avem obligația de a divulga datele dumneavoastră partenerilor cu care Benati srl colaborează și/ sau altor terți furnizori de servicii ai Benati srl.

Cu toate acestea, Benati srl a adoptat măsuri tehnice și organizatorice adecvate pentru a asigura securitatea transferului de date, precum și prelucrarea în conformitate cu cerințele GDPR a datelor dumneavoastră de către entitățile menționate anterior.

Benati srl se obligă să nu prelucreze datele cu caracter personal furnizate în alt scop decât acela pentru care au fost transmise, cu excepția situațiilor în care există consimțământul dumneavoastră expres pentru a le utiliza și în alte scopuri.

De asemenea, este posibil ca Benati srl să aibă acces și la alte date cu caracter personal prin stabilirea de către dvs. a unei legături cu Benati srl, prin prelucrarea datelor comunicate în urma conversațiilor telefonice, conversații e-mail, prezentarea la sediul nostru în vederea obținerii de informații, etc.

Prin contactarea Benati srl în oricare mod stipulat mai sus sau oricare altă metodă care presupune o comunicare mijlocită sau nemijlocită între dvs. și Benati srl, înțelegeți și sunteți de acord că datele dumneavoastră vor fi prelucrate în conformitate cu prevederile PPD a Benati srl.

Divulgarea dartelor cu caracter personal catre terti.

Datele cu caracter personal prelucrate de către Benati srl vor putea fi divulgate și/ sau transferate către terți doar în situația în care există consimțământul dumneavoastră expres pentru a proceda în acest sens, cu excepția situațiilor în care există o obligație legală/contractuală pentru Benati srl de a proceda în acest mod.

Benati srl va transmite datele dumneavoastră cu caracter personal proprietarilor imobilelor care se potrivesc calităților adresate de dvs. și vom transmite datele dumneavoastră unor posibili cumpărători/ chiriași pentru imobilul dvs.

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că este posibil ca în anumite circumstanțe să avem obligația de a divulga datele dumneavoastră cu caracter personal, partenerilor cu care Benati srl colaborează și/ sau altor terți furnizori de servicii ai Benati srl.

Prelucrarea datelor de catre terti, alte site-uri si sponsori

Site-ul benati.ro poate conține, la un moment dat, link-uri de acces către alte site-uri ale căror politici de prelucrare a datelor pot fi diferite de cele ale Benati srl.

Vă rugăm să aveți în vedere și să consultați politicile privind protecția datelor cu caracter personal ale celorlalte site-uri, Benati srl neasumându-și responsabilitatea cu privire la informațiile trimise sau colectate de aceste terțe părți.

Utilizarea modulelor cookie 

Prin accesarea paginii noastre web, Utilizatorul acceptă faptul că unele module cookie ar putea fi instalate pe computer (în cazul în care opțiunea de acceptare a modulelor cookie este activă). Aceste fişiere recunosc Utilizatorul în urma vizitelor repetate pe pagina web şi optimizează performanța siteului. 

Utilizatorul poate să îşi configureze motorul de căutare astfel încat modulele cookie să nu fie păstrate, totuşi, în unele cazuri, acceptarea acestora va fi solicitată şi necesară pentru a beneficia pe deplin de serviciile oferite de pagina web. 

SC Benati srl efectuează analize tehnice şi statistice ale informațiilor referitoare la utilizarea paginii web Benati de către Utilizatori.

Site-ul benati.ro folosește identificatori de tip Cookie. În acest sens puteți consulta Politica noastră de Cookie, disponibilă pe site, și vă puteți exercita dreptul de a dezactiva Cookies.

Cookie-urile sunt momentan activate/dezactivate.

Acceptați Cookie prin apăsarea „Accept cookies” in bara din josul paginii.

Perioada stocarii datelor cu caracter personal

Benati srl poate păstra datele prelucrate pentru diferite perioade de timp, apreciate ca fiind rezonabile, în conformitate cu scopurile indicate anterior. Păstrăm datele dumneavoastră numai pentru perioada necesară pentru atingerea scopului pentru care deținem datele, pentru a satisface nevoile dumneavoastră sau pentru a ne îndeplini obligațiile impuse de lege.

Pentru a ști cât timp pot fi păstrate datele dumneavoastră, folosim următoarele criterii:

1. Atunci când achiziționați produse și servicii, păstrăm datele dumneavoastră personale pe durata relației noastre contractuale, precum și pentru un termen ulterior, în situația în care există o obligație legală de păstrare pentru Benati srl;

2. În cazul în care participați la o ofertă promoțională, păstrăm datele dumneavoastră personale pe durata ofertei promoționale;

3. În cazul în care ne contactați pentru o întrebare, păstrăm datele dumneavoastră personale pe durata necesară procesării întrebărilor dvs., dar nu mai mult de 2 ani de la ultima corespondență trimisă;

4. În cazul în care creați un cont, păstrăm datele dumneavoastră personale până când solicitați să le ștergem sau după o perioadă de inactivitate (fără o interacțiune activă cu noi). În acest sens, menționăm că datele prelucrate pentru acest scop vor fi șterse la 2 ani după ultima interacțiune cu utilizatorul contului (ca de exemplu, login in contul dumneavoastră);

5. În cazul în care v-ați oferit consimțământul pentru marketing, păstrăm datele dumneavoastră personale până când vă dezabonați sau solicitați să le ștergem sau după o perioadă de inactivitate (fără o interacțiune activă cu mărcile noastre) definite în conformitate cu reglementările și îndrumările locale. În acest sens, menționăm că datele stocate în bazele noastre de date pentru scopul comunicărilor de marketing direct sunt șterse din evidențele acestor baze de date la 2 ani de ultima interacțiune cu dumneavoastră;

6. În cazul în care modulele cookie sunt stocate pe computer, le păstrăm atâta timp cât este necesar pentru ca acestea să își atingă scopurile (de exemplu, pe durata unei sesiuni pentru cookie-urile de coș de cumpărături sau cookie-urile pentru ID-uri de sesiune) și pentru o perioadă definită în conformitate cu reglementările și îndrumările locale. În acest sens, menționăm că datele prelucrate prin modulele cookies folosite pentru a furniza publicitate comportamentală online, pentru a ne personaliza serviciile pentru dumneavoastră și pentru a permite distribuirea conținutului nostru pe site-uri de socializare (butoane de distribuire destinate afișării site-ului), vor fi păstrate pentru o perioadă de maxim 2 ani de la colectarea acestora, în baza consimțământului dumneavoastră.

Drepturile persoanelor vizate

În conformitate cu GDPR, aveți o serie de drepturi cu privire la datele personale pe care Benati le prelucrează:

1. Dreptul de acces la datele prelucrare – Aveți dreptul de a accesa datele personale pe care le deținem. Prima furnizare de informații se va face fără a percepe niciun fel de taxă. Dacă veți mai avea nevoie de copii ale informațiilor deja furnizate, este posibil să percepem o taxă rezonabilă ținând cont de costurile administrative de furnizare a informațiilor. Solicitările vădit neîntemeiate, excesive sau repetate pot să nu primească un răspuns.

2. Dreptul la rectificarea datelor – Aveți dreptul să cereți ca Datele dumneavoastră să fie rectificate dacă sunt inexacte sau învechite și/ sau să le completați dacă acestea sunt incomplete. Dacă aveți un cont, poate fi mai ușor să vă corectați propriile date prin intermediul funcției „Contul meu”.

3. Dreptul la ștergerea datelor (“dreptul de a fi uitat”) – În unele cazuri, aveți dreptul de a obține ștergerea sau distrugerea Datelor dumneavoastră. Acesta nu este un drept absolut, deoarece uneori s-ar putea să fim forțați să păstrăm Datele dumneavoastră din motive legale sau juridice.

4. Dreptul la restricționarea prelucrării – Aveți dreptul să solicitați restricționarea procesării Datelor dumneavoastră. Acest lucru înseamnă că prelucrarea Datelor dumneavoastră este limitată, astfel încât să putem păstra Datele, dar să nu le utilizăm sau să le procesăm. Acest drept se aplică în circumstanțe specifice prevăzute de Regulamentul general privind protecția datelor, și anume:

– exactitatea Datelor este contestată de persoana vizată (adică de dumneavoastră), pentru o perioadă care permite operatorului (adică Benati srl) să verifice corectitudinea Datelor;

– prelucrarea este ilegală și persoana vizată (adică dumneavoastră) se opune ștergerii Datelor și solicită restricția de utilizare a acestora;

– operatorul (de exemplu, Benati srl) nu mai are nevoie de Date pentru prelucrare, dar acestea sunt solicitate de persoana vizată (adică de dumneavoastră) pentru stabilirea, exercitarea sau apărarea unor pretenții legale;

– persoana vizată (adică dumneavoastră) a ridicat obiecții procesării bazată pe motive legitime din partea operatorului (în acest caz Benati srl ) în temeiul verificării dacă motivele legitime ale operatorului (Benati srl) depășesc pe cele ale persoanei vizate (adică dumneavoastră).

5. Dreptul la portabilitatea datelor – Aveți dreptul să mutați, să copiați sau să transferați datele care vă interesează din baza noastră de date într-o alta. Acest lucru se aplică numai datelor pe care le-ați furnizat, atunci când procesarea se bazează pe consimțământul dumneavoastră sau pe baza unui contract și este implementată prin mijloace automate.

6. Dreptul de opoziție – Vă puteți opune în orice moment prelucrării datelor dumneavoastră atunci când o astfel de prelucrare se bazează pe un interes legitim.

7. Dreptul de a retrage consimțământul în orice moment – Vă puteți retrage consimțământul în ceea ce privește prelucrarea datelor dumneavoastră atunci când o astfel de procesare se bazează pe consimțământ. Retragerea consimțământului nu afectează legalitatea prelucrării pe baza consimțământului înainte de retragerea acestuia.

8. Dreptul de a depune o plângere la autoritatea de supraveghere competentă – Aveți dreptul să depuneți o plângere în fața autorității de protecție a datelor din țara dumneavoastră de reședință sau de domiciliu pentru a contesta practicile de protecție a datelor oferite de Benati srl.

9. Dreptul de a vă opune prelucrării datelor dumneavoastră în scopuri de marketing direct – Vă puteți dezabona sau renunța la comunicarea noastră de marketing direct în orice moment. Este mai ușor să faceți acest lucru dând clic pe linkul „dezabonare” în orice e-mail sau comunicare pe care vi le trimitem.

10. Dreptul de a vă opune prelucrării datelor dumneavoastră de către noi atunci când desfășurăm acțiuni în interes public sau în interesele legitime proprii sau ale unui terț – Vă puteți opune în orice moment prelucrării datelor dumneavoastră atunci când o astfel de prelucrare se bazează pe un interes legitim.

11. Dreptul de a dezactiva Cookies – aveți dreptul să dezactivați modulele cookie. Setările din browser-ele de Internet sunt de obicei programate în mod implicit pentru a accepta modulele cookie, dar puteți să le reglați ușor modificând setările browser ului. Multe module cookie sunt utilizate pentru a spori gradul de utilizare sau funcționalitate a site-urilor web / aplicațiilor; prin urmare, dezactivarea modulelor cookie vă poate împiedica să utilizați anumite părți ale site-urilor sau aplicațiilor noastre, așa cum este detaliat în tabelul Cookie relevant. Dacă doriți să restricționați sau să blocați toate cookie-urile stabilite de site-urile web / aplicațiile noastre (care vă pot împiedica să utilizați anumite părți ale site-ului) sau orice alte site-uri / aplicații, puteți face acest lucru prin setările browserului. Funcția Ajutor din browserul dumneavoastră vă va spune cum. Pentru mai multe informații, consultați următorul link: http://www.aboutcookies.org/.

Vă puteți exercita oricare dintre aceste drepturi în ceea ce privește datele personale pe care Benati srl le prelucrează prin adresarea unei simple cereri către DPO-ul Benati srl. Într-o astfel de situație este foarte posibil să solicităm o dovadă a identității dumneavoastră.

Solicitari juridice

Accesăm, păstrăm și oferim informațiile dumneavoastră autorităților de reglementare, factorilor de aplicare a legii sau altor entități:

1. Ca răspuns la o solicitare de natură juridică, atunci când considerăm, cu bună-credință, că legea ne impune acest lucru. De asemenea, este posibil să răspundem la solicitări de natură juridică atunci când considerăm, cu bună-credință, că răspunsul impus de legile din jurisdicția respectivă afectează utilizatorii din acea jurisdicție și este conform cu standardele recunoscute la nivel internațional.

2. Atunci când considerăm, cu bună credință, că este necesar pentru: a detecta, a preveni și a răspunde la acte de fraudă, utilizarea neautorizată a oricărui material care ne aparține, încălcări ale condițiilor sau politicilor noastre sau alte activități dăunătoare sau ilegale, pentru a ne proteja pe noi (inclusiv drepturile, bunurile sau materialele noastre), pe dumneavoastră și pe alții, inclusiv în cadrul investigațiilor sau al anchetelor autorităților de reglementare sau pentru a preveni decesul sau vătămarea corporală iminentă. De exemplu, dacă este relevant, furnizăm informații către și primim informații de la terți parteneri despre fiabilitatea contului dumneavoastră, pentru a preveni frauda, abuzul și alte activități dăunătoare în cadrul și în afara materialelor noastre.

Informațiile pe care le primim despre dumneavoastră pot fi accesate și stocate o perioadă mai lungă de timp atunci când fac obiectul unei solicitări de natură juridică sau unei obligații legale, al unei anchete guvernamentale, sau al unor investigații privind posibile încălcări ale condițiilor sau politicilor noastre, sau în alte cazuri pentru a preveni prejudiciile.

Relatiile cu alti operatori

În funcție de context, s-ar putea să ne găsim în situația necesității absolute de a oferi informații la un nivel mai înalt, atât global, cât și intern sau extern, partenerilor noștri și celor cu care facem transfer de date cu respectarea GDPR, în virtutea asigurării oferirii unor servicii cât mai profesionale cu putință. Informațiile controlate de Benati srl ar putea fi transferate, transmise sau stocate și prelucrate în UE sau în alte țări decât țara în care locuiți, în scopurile descrise în această politică. Aceste transferuri de date sunt necesare pentru a putea furniza servicii la cel mai înalt nivel, precum și a continua să vă furnizăm materialele noastre la cel mai bun nivel profesional.

Securitatea prelucrarii

Benati srl a adoptat măsuri tehnice și organizatorice de prelucrare a datelor, actualizate în conformitate cu cerințele GDPR, cu scopul de a proteja datele dumneavoastră cu caracter personal împotriva oricăror acțiuni de acces neautorizat, utilizare necorespunzătoare sau divulgare, modificare neautorizată, distrugere sau pierdere accidentală. Toți angajații și colaboratorii Benati srl, precum și orice terțe părți care acționează în numele și pe seama Benati srl sunt obligați să respecte confidențialitatea informațiilor dumneavoastră și cerințele GDPR, în conformitate cu prevederile PPD.

Exonerare de raspundere

Site-ul Benati srl poate conține legături către alte site-uri și/sau alte pagini web care nu sunt proprietatea Benati srl . Benati srl nu își asumă nicio responsabilitate cu privire la conținutul acestor site-uri și, prin urmare, nu va putea fi ținut răspunzător pentru conținutul, publicitatea, bunurile, serviciile, software-ul, informațiile sau alte materiale disponibile pe sau prin intermediul acestor site-uri. Benati srl nu va fi responsabil de pierderea datelor cu caracter personal, de orice efecte negative asupra datelor personale ale vizitatorilor sau de alte daune morale și/ sau patrimoniale cauzate de accesul la respectivele site-uri.

Actualizarea politicii de protetie si prelucrare a datelor cu caracter personal

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că prezenta Politică poate face obiectul unor modificări periodice de conținut, prin actualizarea site-ului Benati srl.

Cum vă vom anunța despre modificările aduse acestei Politici?

Vă vom trimite o notificare înainte de a aduce orice modificări acestei Politici și vă vom oferi posibilitatea să consultați PPD revizuit înainte de a alege să continuați să utilizați materialele noastre.

Vă rugăm să nu continuați să utilizați site-ul Benati srl dacă nu sunteți de acord cu astfel de modificări. De asemenea, vă recomandăm să verificați această pagină pentru orice actualizare.

Termenii PPD se interpretează în conformitate cu legislația aplicabilă.

CONTACT

Dacă aveți întrebări sau preocupări cu privire la modul în care tratăm și folosim datele dumneavoastră cu caracter personal sau doriți să vă exercitați oricare dintre drepturile dumneavoastră, vă rugăm să ne contactați accesând datele de contact ale DPO-ului nostru.

Litigii
Orice litigiu aparut in legatura cu utilizarea acestui site va fi rezolvat pe cale amiabila.

Daca rezolvarea amiabila nu este posibila, alternativ, potrivit art. 25 din OG nr. 28/2015 privind solutionarea alternativa a litigiilor dintre consumatori si comercianti, care transpune prevederile Regulamentului 524/2013 privind solutionarea online a litigiilor in materie de consum, va puteti adresa unei entitati SAL din Romania.

Pentru orice problema aparuta in relatia cu Benati srl, va stam cu placere la dispozitie, la telefon 0262.353.797 si la adresa de e-mail office@benati.ro

Continuarea actiunii dumneavoastra presupune acordul cu acesti Termeni si Conditii.

Garantii 

CONDITII DE GARANTIE SI INSTALARE/MONTAJ

(parte integranta din Contractul de Vanzare-Cumparare)

 

Montajul usilor se va executa in golurile de zidarie pregatite conform dimensiunilor si tolerantelor stabilite  conform comenzii ferme transmise si asumate de catre beneficiar.

Camerele in care se monteaza usile interioare trebuie sa aiba montate ferestrele exterioare pentru a crea un climat interior constant fara fluctuatii de temperatura, bine ventilate si cu umiditate a mediului ambiant de maxim 60%.

Toate lucrarile cu materiale umede (zidarie, tencuiala, aplicarea vopselurilor de interior) trebuiesc executate inainte de montarea usilor de interior pentru a se evita o umiditate a mediului ambiant mai mare de 60%.

Toate pardoselile (gresie, parchet, mocheta, covor PVC, etc.) se recomanda a fi realizate inainte de montajul usilor. Daca pardoselile nu pot fi montate decat ulterior montajului usilor, atunci usile se vor monta pe sapa uscata complet, iar intre pardoseala montata ulterior si tocul cu accesoriile sale se va realiza o sudura impermeabila (cu silicon) pentru protejarea acestuia de eventualele expuneri la umezeala in asa fel incat operatiunea sa nu afecteze integritatea tocului si accesoriilor sale.

Asamblarea tocului: Imbinati tocurile verticale si cel orizontal cu ajutorul cepilor cilindrici de pozitionare si consolidati cu ajutorul unor holzsuruburi.

Dupa montarea componentelor asezati tocul in golul peretelui.

Aveti grija ca rama tocului sa formeze unghiuri drepte (90°) la montarea in zid. Verificarea unghiurilor se face cu ajutorul unui boloboc. Se adauga suplimentar pene pentru fixarea tocului acolo unde se considera necesar. Asezati foaia de usa in balamale si verificati daca se potriveste corespunzator. In caz contrar ajustati micile nepotriviri (reglati usa din balamale verificand in acelasi timp paralelismul foii de usa cu rama tocului). Inainte de a spreia spuma poliuretanica intre toc si perete asigurati-va ca locurile unde o sa patrunda spuma sunt curate si degresate corespunzator.

Dupa ce spuma s-a intarit indepartati penele de fixare si taiati surplusul de spuma. Daca este necesar, aripioara pervazurilor se ajusteaza potrivit cu grosimea zidului in care s-a montat tocul. Inainte sa fixati pervazurile aplicati punctiform spuma poliuretanica pe spatele pervazelor. Asezati pervazul prin lovituri slabe cu mina sau cu un ciocan de cauciuc pentru a fixa definitiv pervazul.

Dupa efectuarea montajului se interzice utilizarea usii timp de 12 ore pentru intarirea spumei poliuretanice.

Garantia usilor produse si comercializate de S.C. Benati SRL este de 2 ani de la momentul livrarii produselor.

Intervenirea asupra tocului sau foii de usa prin taiere pentru redimensionare duce la pierderea garantiei.

In locurile cu trafic intens se recomanda alegerea usilor cu finisaje si accesorii corespunzatoare destinatiei.

 

GARANTIA SE PIERDE IN URMATOARELE CAZURI:

deteriorari mecanice si defecte exterioare cauzate de conditii necorespunzatoare de depozitare (murdarire cu tencuiala, spuma sau curatare cu substante chimice agresive) pana la momentul montajului;

patarea, deformarea si vatamarea elementelor usii si a componentelor secundare aparute ca urmare a umflarii materialului datorate expunerii la umiditate excesiva (mai mare de 60%);

deteriorarea finisajelor datorita utilizarii benzii adezive;

defecte cauzate de utilizarea eronata sau neglijenta beneficiarului;

situatiile asupra carora producatorul nu are influenta (inundatii, incendii, spargeri, etc.)

deteriorarea normala a produsului prin exploatare (uzura);

revopsirea de catre beneficiar a suprafetelor lacuite prin pulverizare;

la pierderea sau deteriorarea facturii de achizitie a produselor.

INSTRUCTIUNI DE INTRETINERE SI UTILIZARE:

Produsele din lemn si materiale lemnoase se curata cu ajutorul solutiilor pentru intretinerea mobilei sau cu o carpa neabraziva si usor umeda,fara a se insista in mod repetat pe o singura zona!

Usile de interior nu pot fi supuse la contact direct cu apa.

NU se recomanda curatarea cu produse chimice agresive (ex.: solutii pentru curatat geamuri).

Usile se deschid si se inchid cu ajutorul cheilor livrate cu usile si prin actionarea manerului cu mana.

pentru o functionare usoara a usii, balamalele se vor unge periodic

Acordarea serviciilor de garantie este conditionata de prezentarea : certificatului de garantie stampilat, factura de vanzare si factura de servicii de montaj emisa de firma autorizata de montaj.

Intarzierile in solutionarea reclamatiei nu vor fi luate in consideratie cand constatarea si rezolvarea nu sunt posibile din cauza cumparatorului.

Dacă natura defectelor nu face necesară corectarea lor în incinta fabricii, reparațiile acordate prin garanție se efectuează la domiciliul cumpărătorului.

In perioada de garantie, producatorul se obliga sa remedieze gratuit defectiunile pentru care este raspunzator.

Constatarea defectului si alegerea procedurii de remediere va fi efectuata de reprezentantii producatorului.

Analiza reclamațiilor referitoare la un defect de calitate vizibil cu ochiul liber se face cu condiția ca acesta să fie semnalat înainte de montaj și, totodată, cu condiția ca montajul să nu mai fie efectuat.

Montarea accesoriilor este considerată echivalentă cu iniţierea montării produsului. Produsul trebuie returnat în ambalajul original.

 

COMPLETARI LA TERMENII SI CONDITIILE DE GARANTIE :

Se vor folosi doar manere si shilduri de dimensiuni corespunzatoare.

Produsele finisate cu vopsele pe baza de apa, aflate in exploatare, se uzeaza natural odata cu trecere timpului.

In cazul montajului produselor lemnoase in incaperi neincalzite, cu umiditate mare sau cu ventilatie necorespunzatoare, poate interveni marirea volumului materialului, aceasta neconstituind baza pentru reclamatie. Rezolvarea problemei poate fi facuta prin imbunatatirea ventilatiei.

In locurile cu trafic intens, se recomanda alegerea usilor cu finisaje si accesorii corespunzatoare destinatiei.

In cladiri publice se recomanda folosirea tocurilor metalice.